Skip to content

Boetes gelegd op Ryanair door consumentenautoriteit

Boetes gelegd op Ryanair door consumentenautoriteit

Woensdag heeft de consumentenautoriteit bekend gemaakt dat er door de luchtvaartmaatschappij Ryanair boetes betaald moeten worden van 370.000 euro voor overtredingen in het onlineboekingsproces. De luchtvaartmaatschappij bood op haar website vliegtickets aan voor prijzen waarbij niet alle kosten waren inbegrepen, zoals bijvoorbeeld de verplichte heffingen en toeslagen. Hierdoor was de prijs die de consument uiteindelijk moest betalen een stuk hoger dan waarvoor het ticket in eerste instantie werd aangeboden.

De directeur van de Consumentenautoriteit zegt dat het voor de consument belangrijk is dat zij aan het begin van het boeken weten wat er sowieso betaald moet  worden voor de vlucht.  De kosten die de consument niet kan vermijden moeten duidelijk naar voren komen bij de boeking.

Inmiddels heeft de luchtvaartmaatschappij de onderdelen in het boekingsproces aangepast. Ryanair presenteert nu wel de correcte prijzen incl. de verplichte heffingen en toeslagen. Ryanair vermeldt nu ook dat de klantenservice op de site Engelstalig is, de site is verder Nederlandstalig.

Plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Let op: HTML en links naar websites zijn niet toegestaan.

1