Skip to content

KLM voert besparing van ruim 700 miljoen euro door

vliegen naar - KLM voert besparing van 700 miljoen euro door

KLM gaat bijdragen aan de kosten van de reorganisatie van Air France-KLM. Over een periode van drie jaar moet de vliegmaatschappij ruim 700 miljoen euro voor haar rekening nemen van de twee miljard euro die Air France als bezuiniging had aangekondigd. Dit werd donderdag in Brussel op een bijeenkomst van Europese luchtvaartmaatschappijen door president-directeur Peter Hartman bevestigd.

Een deel van het bedrag wordt binnengehaald door de extra opbrengsten weg te halen bij de passagiers, door bijvoorbeeld het kopen van extra comfort. Ook moet er zo’n 300 miljoen euro worden bespaard op personeel en andere bedrijfskosten. Deze besparing betekend niet gelijk dat het leidt tot ontslag van werknemers, wel wordt het personeel verzocht flexibeler om te gaan met de arbeid.

Bij de Franse tak van de maatschappij worden er wel een heleboel banen geschrapt, er is gesproken over een verlies van 2000 tot 5000 banen. Donderdagavond worden de definitieve bezuinigingsplannen bekend gemaakt.

Ook de ontwikkeling van nieuwe, winstgevende routes en het afstoten van vluchten die verlies lijden moeten ervoor zorgen dat de resultaten zullen verbeteren. De toestellen die beschikbaar zijn voor korte en middellange afstanden worden met 34 toestellen verminderd.

Transavia France

Transavia France krijgt er juist vliegtuigen bij! De vloot wordt uitgebreid van 8 naar ongeveer 20 toestellen in het jaar 2015/2016. Alle toestellen worden geleased.  De maatschappij gaat de strijd aan tegen de low-cost airlines zoals easyJet en Ryanair. Vanuit Parijs en andere Franse steden gaat de maatschappij op meer Europese bestemmingen en het gebied rond de Middellandse zee vliegen.

Air France en het Nederlandse Transavia is een samenwerkingsverband met Transavia France.  De fransen zijn 60% eigenaar. Sinds 2007 is het bedrijf onder de merknaam transavia.com actief op de Franse markt en startte vanaf de luchthaven Parijs-Orly.

Ook wil Air France de regionale maatschappijen in Frankrijk bijeen brengen, voor Air France vliegen Brit Air, Regional en Airlinair.

Door de hoge brandstofrekening op te vangen en de schuldenlast te verlagen wil Air France-KLM structureel bezuinigen.

Plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Let op: HTML en links naar websites zijn niet toegestaan.

1