Skip to content

Barcelona

Vliegen naar Barcelona

Viegen naar Barcelona? En het liefst zo voordelig mogelijk? Op deze site helpen wij u ermee zo voordelig mogelijk te kunnen vliegen naar Barcelona. Deze prachtige stad is te bereiken met de auto, maar de meeste mensen kiezen er toch voor om te vliegen naar Barcelona.

In Nederland kun je vliegen vanaf alle luchthavens. Barcelona heeft 1 vliegveld, afgekort BCN (Barcelona Airport) oftewel El Prat Airport. Het vliegveld ligt 13 kilometer vanaf het centrum van Barcelona, maar is goed te bereiken op verschillende manieren.

Sommige low-budget vliegmaatschappijen vliegen op Gerona airport. Dit ligt 70 kilometer van Barcelona, maar ook vanaf daar is Barcelona goed te bereiken, op deze luchthaven rijden bussen van en naar Barcelona. De kosten hiervoor bedragen 12euro. De prijzen van het vliegen naar Barcelona variëren sterk en zijn afhankelijk van de maatschappij, luchthaven vertrek/aankomst en de periode, tijd en dag waarop je vliegt. Hierbij wat tips voor het vinden van een zo voordelig mogelijke ticket naar Barcelona:

 • Probeer zoveel mogelijk buiten de vakanties te vliegen! Is dit niet mogelijk boek dan zo vroeg mogelijk uw tickets, hoe minder stoelen er bezet zijn hoe voordeliger de tickets zijn.
 • Vanuit Nederland naar Barcelona zijn de tickets het duurst als je rond de middag vliegt. Laat in de avond zijn de tickets het voordeligst. Van Barcelona terug naar Nederland is het voordeligste in de ochtend te vliegen. Dus boek een extra nacht en vlieg de volgende ochtend terug, zodat u geen dag mist.
 • Via internet uw tickets bestellen is het voordeligst. U betaald niet zoveel extra kosten als bij een vliegmaatschappij of reisbureau.
 • Bent u niet afhankelijk van vaste data‘s, speel dan een beetje met de vluchtdagen voor het vliegen naar Barcelona, en zoek de goedkoopste datum.

Over Barcelona:

De meest toeristische stad in Spanje is Barcelona. Elk jaar zijn er zo’n zeven miljoen toeristen te vinden. Het bruisende stadsleven, het heerlijk klimaat, de zee en de vele bezienswaardigheden maken het zeker de moeite waard om een keer een kijkje te komen nemen.

In Barcelona vindt u het prachtige werk van de architect Gaudi, de onvoltooide Sagrada Familia is hier een voorbeeld van, een prachtige basiliek. In het altijd bruisende hart van de stad vindt u Barcelona’s beroemdste boulevard, de Ramblas, een gezellige boulevard van 1,5km lang vol met hotels, winkels, marktjes, terrassen en restaurants. Ook vindt u hier vele straatartiesten dus altijd wat te beleven!

Goedkoop Barcelona

 • Aanbieders
   
  Prijs
   
1