Skip to content

Edinburgh

vliegen naar edinburgh

Goedkoop vliegen naar Edinburgh? Wij vergelijken verschillende vliegmaatschappijen en reisbureaus voor een zo goedkoop mogelijk ticket om te vliegen naar Edinburgh. Dankzij de lowcost maatschappijen is het mogelijk om voor weinig geld naar Edinburgh te vliegen.

Binnen anderhalf uur vliegt u op de luchthaven van Edinburgh, Edinburgh Airport. De luchthaven ligt op 12 kilometer vanaf het centrum van Edinburgh. U kunt met een shuttlebus, bus of trein naar het centrum. Ook kunt u ervoor kiezen om met de taxi te gaan, dit is wel duurder.

Over Edinburgh:
Op de Schotse heuvels ligt de prachtige stad Edinburgh. de stad biedt monumentale bezienswaardigheden, zoals het indrukwekkende Edinburgh Castle. Ook is het de moeite waard om te wandelen naar de top van Calton Hill, op de tot van deze uitgedoofde vulkaan staan prachtige 19e eeuwse monumenten. Het uitzicht vanaf de vulkaan is prachtig, u kunt over het prachtige Edinburgh kijken.

Edinburgh heeft een gematigd zeeklimaat met koele zomers en zachte winters. In de zomermaanden ligt de temperatuur tussen de 16 en de 20 graden en in de wintermaanden rond de 7 graden. De stad ligt tussen de kust en de heuvels waardoor het in de stad vaak waait, en het regelmatig regent. Het regent hier wel minder als in de stad Glasgow. Eind maart, april en mei is de gunstige periode om naar Edinburgh te gaan. Het regent er dan weinig en alles is mooi in bloei. Ook de meeste evenementen zijn in deze periode.

Goedkoop Edinburgh

  • Aanbieders
     
    Prijs
     
1