Skip to content

Oporto

vliegen naar oporto

Zo goedkoop mogelijk vliegen naar Oporto, ook wel Porto genoemd. Door onze vergelijking tussen verschillende vliegmaatschappijen en reisbureaus gaan wij opzoek naar een zo goedkoop mogelijk ticket om te vliegen naar Oporto.

U vliegt vanaf Nederland op de luchthaven Oporto Airport, officieel heet de luchthaven Francisco Sá Carneiro. De luchthaven is vernoemd naar de Portugese minister president die in 1980 overleed toen zijn vliegtuig neerstortte. De luchthaven ligt op zo’n 11 kilometer vanaf de stad Oporto. U kunt vanaf de luchthaven met een bus naar het centrum van Oporto, ook kunt u ervoor kiezen om met de taxi te gaan.

Over Oporto:
De havenstad Oporto (Porto), is de op een na grootste stad van Portugal. De stad staat bekend om de Port (zoete dessertwijn) en FC Porto. De meest populaire stad van Portugal is Lissabon, maar Oporto is een prima alternatief. Het centrum van Oporto wordt gescheiden door de rivier de Douro.

Oporto heeft een mediterraan klimaat, dit betekend dat de stad warme zomers en milde winters kent. Van mei tot en met september is het de beste periode om de stad te bezoeken. Dit is de drogere periode met veel zonnige dagen.

De Porto-card is een goedkope manier om onbeperkt met het openbaar vervoer te reizen binnen de stad, ook krijgt u met de kaart sterk gereduceerde toegangskaarten of zelfs gratis toegang tot bepaalde musea of culturele centra in de stad.

Goedkoop Oporto

  • Aanbieders
     
    Prijs
     
1